Hydinový šalát

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

250 g kuracích pŕs
100 g šampiňónov
1 hlávka šalátu
50 g ementálskeho syra
1 dl jogurtu
2 paradajky
1 PL kečupu
30 g oleja
vývar
citrónová šťava
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ


Príprava

1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán, podlejeme horúcim vývarom, osolíme, okoreníme a prikryté udusíme do mäkka.
2. Hlávku šalátu rozoberieme, listy umyjeme a rozložíme na dno misy.
3. Šampiňóny pokrájame na plátky, udusíme na rozhriatom oleji do mäkka, uložíme na pripravené šalátové listy, pridáme postrúhaný syr, paradajky a udusené kuracie mäso pokrájané na plátky. Všetko zalejeme jogurtom, ozdobíme petržlenovou vňaťou, pokvapkáme citrónovou šťavou a podľa chuti môžeme pokvapkať aj kečupom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Francúzka cibuľová polievka
Mäsové guľky s kokosom
Bravčové karé na paprike s maslovými haluškami
Tortilly - základné cesto
Čiernobiele briošky
Krémová špargľová polievka "extra"
Celozrnný jahodový koláč
Ováliky z lístkového cesta
Chutné obložené sendviče a la Iva
Sardelová nátierka