Hydinová terinka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

700 g hydinového mäsa
200 g kuracích pečienok
80 g slaniny
200 g šunky
200 ml kyslej smotany
100 g mrkvy
1 vajce
1 cibuľa
mleté čierne korenie
1 PL polohrubej múky
zelené olivy
olej
soľ


Príprava

1. Vo vriacej vode uvaríme 300 g hydinového mäsa. K mäsu pridáme mrkvu, korenie a cibuľu. Osolíme a varíme domäkka.

2. Na oleji opečieme pečienky, hotové osolíme a okoreníme. Zvyšok mäsa rozmixujeme spolu so smotanou a s vajcom. Do hmoty primiešame múku, nakrájanú slaninu, soľ a korenie.

3. Uvarené mäso, pečienku, šunku, mrkvu a olivy nakrájame na kocky, pridáme do zmesi a premiešame. Zapekaciu misu vyložíme slaninou, na ňu nalejeme zmes, prikryjeme a postavíme do väčšej nádoby s vodou. Pečieme asi hodinu. Terinku potom vložíme do chladničky.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zemiakové krokety
Svieža jablková torta bez pečenia
Guličky Niva
Ražniči s opekanými zemiakmi
Bačovská pochúťka
Syrové slimáky
Kapusta s mäsom a la Iva
Medový koláč s jablkami
Nátierka z údeného syra
Kávová torta