Hydinová terinka
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
120 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
700 g hydinového mäsa
200 g kuracích pečienok
80 g slaniny
200 g šunky
200 ml kyslej smotany
100 g mrkvy
1 vajce
1 cibuľa
mleté čierne korenie
1 PL polohrubej múky
zelené olivy
olej
soľ
Príprava
1. Vo vriacej vode uvaríme 300 g hydinového mäsa. K mäsu pridáme mrkvu, korenie a cibuľu. Osolíme a varíme domäkka.
2. Na oleji opečieme pečienky, hotové osolíme a okoreníme. Zvyšok mäsa rozmixujeme spolu so smotanou a s vajcom. Do hmoty primiešame múku, nakrájanú slaninu, soľ a korenie.
3. Uvarené mäso, pečienku, šunku, mrkvu a olivy nakrájame na kocky, pridáme do zmesi a premiešame. Zapekaciu misu vyložíme slaninou, na ňu nalejeme zmes, prikryjeme a postavíme do väčšej nádoby s vodou. Pečieme asi hodinu. Terinku potom vložíme do chladničky.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Zemiakové kroketySvieža jablková torta bez pečeniaGuličky NivaRažniči s opekanými zemiakmiBačovská pochúťkaSyrové slimákyKapusta s mäsom a la IvaMedový koláč s jablkamiNátierka z údeného syraKávová torta