Hruškový závin so slivkami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

0,5 kg lístkového cesta
25 dkg mierne povarených hrušiek
25 dkg sliviek cez noc namočených v rume
5 dkg hrozienok
5 dkg lúpaných mandlí
5 dkg cukru


Príprava

1. Cesto rozdelíme na dve časti a obe rozvaľkáme. Na cesto poukladáme nakrájané hrušky a vykôstkované nakrájané hrušky. Posypeme posekanými mandľami a hrozienkami.

2. Nakoniec posypeme cukrom, stočíme dve štrúdle, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Miešaný šalát s morčacím mäsom
Pikantný šalát so šampiňónom
Údené bravčové stehno na grile
Maďarská nátierka
Čokoládová torta bez vajec
Mozaiková nátierka
Stroganov z mletého mäsa
Treska pečená v rúre
Domáca mäsová paštéta
Vianočná štrúdla