Gazdovské morčacie prsíčka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

1kg morčacích pŕs
2 čabajské alebo paprikové klobásy
1 malý pohár kapár
1 šľahačka
olej
soľ
mleté čierne korenie
štipka papriky
1 cibuľa
kúsok póru


Príprava

1. Na oleji speníme na kocky pokrájanú cibuľu a pokrájaný pór. Pridáme na kúsky pokrájané morčacie prsia, osolíme, ochutíme čiernym korením a pridáme štipku papriky a necháme dusiť vo vlastnej šťave.

2. Keď je potrebné, podlejeme trochou vody. Keď je mäso mäkké, pridáme na kolieska pokrájanú klobásu, chvíľku prehrejeme, pridáme kapary a zalejeme šľahačkou, necháme chvíľu prevariť.

Ak budeme prsíčka pripravovať ako minútku, necháme cibuľu a pór o trochu dlhšie restovať na oleji. Ďalší postup je rovnaký.

Príloha: zemiakové placky, hranolky alebo opekané zemiaky.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Španielske vtáčiky
Mrkvová nátierka s chrenom
Tvarohový koláč
Kura na mede a horčici
Koktail - Mint Julep
Mäsové guľky v paradajkovo-pomarančovom ragu
Fašírka z ovsených vločiek
Marhuľové rezy
Hruškový punč
Zabíjačková pečienka s opekanými novými zemiakmi