Fazuľový strapkáč
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
500 g kyslej kapusty
1 konzerva bielej fazule
2-3 stredné zemiaky
100 g údenej klobásy
180 ml smotany na varenie
2 PL hladkej múky
2 ks bobkových listov
1 strúčik cesnaku
1 menšia cibuľa
1 ČL mletej červenej papriky
mleté čierne korenie a soľ podla potreby
masť, alebo olej
Príprava
1. Cibuľu nadrobno nakrájame, speníme na oleji, pridáme kyslú kapustu bez šťavy (šťavu odložíme bokom, aby sme neskôr mohli dochutiť náš strapkáč, ak bude málo kyslý), premiešame, pridáme roztlačený cesnak, bobkové listy, ml. čierne korenie, podlejeme vodou, aby jej hladina bola asi 2 prsty nad kapustou. Pridáme na kolieska pokrájanú klobásu, zakryjeme a varíme.
2. Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a v osolenej vode ich uvaríme.
3. Uvarené zemiaky spolu s fazuľovou konzervou pridáme ku kapuste. Smotanu na varenie rozmiešame s múkou a s mletou červenou paprikou, za stáleho miešania prilejeme ku kapuste a necháme prejsť varom. Odstavíme a keď treba, tak hotovú polievku ešte osolíme.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Orieškový medovníkZeleninová polievkaPstruh s mandľamiLetná tortaTeplé chlebíčky so salámouTagliatelle so šampiňónovou omáčkouSalát z čínskej kapusty so zeleninou a cesnakomTuniaková nátierkaBalkánsky syr pečený v alobaleSyrové tyčinky