Fazuľový strapkáč

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500 g kyslej kapusty
1 konzerva bielej fazule
2-3 stredné zemiaky
100 g údenej klobásy
180 ml smotany na varenie
2 PL hladkej múky
2 ks bobkových listov
1 strúčik cesnaku
1 menšia cibuľa
1 ČL mletej červenej papriky
mleté čierne korenie a soľ podla potreby
masť, alebo olej


Príprava

1. Cibuľu nadrobno nakrájame, speníme na oleji, pridáme kyslú kapustu bez šťavy (šťavu odložíme bokom, aby sme neskôr mohli dochutiť náš strapkáč, ak bude málo kyslý), premiešame, pridáme roztlačený cesnak, bobkové listy, ml. čierne korenie, podlejeme vodou, aby jej hladina bola asi 2 prsty nad kapustou. Pridáme na kolieska pokrájanú klobásu, zakryjeme a varíme.

2. Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a v osolenej vode ich uvaríme.

3. Uvarené zemiaky spolu s fazuľovou konzervou pridáme ku kapuste. Smotanu na varenie rozmiešame s múkou a s mletou červenou paprikou, za stáleho miešania prilejeme ku kapuste a necháme prejsť varom. Odstavíme a keď treba, tak hotovú polievku ešte osolíme.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Pizza s cesnakovo-oregánovým cestom
Znojemský guláš I.
Holandské chlebíčky
Maliny s ríbezľovým nektárom
Plnka ako príloha k pečenej hydine
Skaramelizované kuracie prsia
Taštičky so slivkovým lekvárom
Ríbezľový kokteil
Kokosová torta s bielou čokoládou
Ohnivá panvica