Farizejská káva

Čas prípravy Zložitosť Cena
  15 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

8 ČL mletej kávy
1 dl rumu
4 vrchovaté ČL cukru
1/8 l šľahačky
4 kávové zrnká podľa chuti


Príprava

1. Z ½ l vody uvaríme prekvapkávanú alebo filtrovanú kávu – ako sme zvyknutí. Rum a cukor trochu zahrejeme, aby sa cukor rozpustil. Medzitým ušľaháme hustú šľahačku.
2. Kávu a rum rozdelíme do 4 šáločiek, navrch dáme kopček šľahačky. Ozdobíme kávovými zrnkami.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Čokoládová torta s karamelom
Piškótová roláda s malinovou šľahačkou
Kuracina na kari
Cesto na kysnutý koláč z celozrnnej múky
Falošná držková polievka z hlivy
Jahodový závin
Poľovnícka polievka s kuriatkami
Pórová polievka s mäsovými knedlíčkami
Kura so sladkou chilli omáčkou
Špagety s bazalkovým pestom