Farizejská káva

Čas prípravy Zložitosť Cena
  15 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

8 ČL mletej kávy
1 dl rumu
4 vrchovaté ČL cukru
1/8 l šľahačky
4 kávové zrnká podľa chuti


Príprava

1. Z ½ l vody uvaríme prekvapkávanú alebo filtrovanú kávu – ako sme zvyknutí. Rum a cukor trochu zahrejeme, aby sa cukor rozpustil. Medzitým ušľaháme hustú šľahačku.
2. Kávu a rum rozdelíme do 4 šáločiek, navrch dáme kopček šľahačky. Ozdobíme kávovými zrnkami.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Chalupársky zemiakový guláš
Šampiňonovo-šunkové kuracie prsia
Káva Pompadour
Ľadový šalát so schwarzvaldskou šunkou
Syrové praclíky
Zemiakový šalát so slaninou
Ríbezľové želé s rozmarínom
Plnené šampiňóny
Bleskové tiramisu
Labanská pečienka