Dusená červená kapusta – do zásoby
  
    
    
      | Čas prípravy | 
      Zložitosť | 
      Cena | 
    
    
        120 minút |       |       |     
    
   
  
  tento recept pridal(a)  if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
  
  
   
  
  priemerné hodnotenie receptu
  
   
  
	    Prísady
    
    1 kg červenej kapusty
250 g kyslastých jabĺk
2 PL citrónovej šťavy
8 PL vínneho octu
3 PL cukru
¼ l červeného vína
175 g cibule
2 PL masla
soľ
štipka škorice    
    
    
    
    
    
    Príprava
    
    1. Kapustné listy (bez hlúbov a hrubých žíl) nakrájame na pásiky. Jablká umyjeme, osušíme, ošúpeme a zbavíme jaderníkov. 
2. Kapustu s jablkami, octom a cukrom dobre premiešame a necháme cez noc v chladničke prikryté odstáť. 
3. Kapustu spolu s 2 lyžicami cukru červeným vínom pri nízkej teplote 1 hodinu podusíme, necháme vychladnúť. Naplníme do nádob, uzavrieme a uložíme do mrazničky. Pri -18°C takto vydrží až rok. Tento proces robí kapustu aj ľahšie stráviteľnou. 
4. Rozmrazenú, prípadne mierne zmrazenú červenú kapustu pripravíme na podávanie: očistenú cibuľu nakrájame na pásiky. 
5. Maslo spolu s lyžicou cukru pri miernej teplote miešame, kým nevonia ako karamel a nezíska zlatožltú farbu.
6. Pridáme cibuľu a rýchlo miešame, kým nezosklovatie. Stiahneme teplotu, pridáme kapustu a prikryté dusíme. Ak je kapusta už rozmrazená, stačí 20 minút, pri zmrazenej treba rátať so 40 minútami. 
7. Po prehriatí kapusty ochutnáme a až teraz solíme, ochutíme troškou škorice, prípadne prikyslíme. Ak dolejeme trochou červeného vína, ešte krátko povaríme, aby sme znížili obsah alkoholu.    
    
   
    Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Bažant pečený na portskomSlivkový koláč s posýpkouVajcová omáčkaPoľovnícka polievka s kuriatkamiArtičoky plnené pečeňovým krémomJemný kurací šalát s ananásomFalošná krabia nátierkaKakaovo-škoricový krémešJablkovo-orechový závin z jogurtového cestaKoktail - Pink Lady