Čokoládové košíčky s krémom
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
 90 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
Cesto:
400 g hladkej múky
4 žĺtky
štipka soli
250 g Hery
120 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
70 g mletých vlašských orechov
1 ČL kakaa
Maslový krém:
200 ml mlieka
150 g práškového cukru
4 PL hladkej múky
250 g masla
1 balíček vanilkového cukru
Ďalej:
rozpustená čokoláda
ríbezľový alebo malinový lekvár
sekané pistácie
papierové košíčky
Príprava
1. Z uvedených surovín na cesto vypracujeme na pracovnej doske cesto, rozvaľkáme na tenší plát, z ktorého vvkrajujeme kolieska, vložíme ich do múkou vysypaných formičiek na košíčky. Pečieme pri 160-170°C asi 8 minút.
2. Upečené, vychladnuté košíčky vytrieme rozpustenou čokoládou, necháme ju stuhnúť.
3. Krém: múku vsypeme do hrnca, prilejeme mlieko a za stáleho miešania uvaríme kašu. Hrniec odstavíme z ohňa a za stáleho miešania necháme kašu vychladnúť. Zmäknuté maslo dáme do misy, vsypeme práškový a vanilkový cukor a utrieme do jemnej peny. Do maslovej peny potom postupne vmiešame vychladnutú kašu a našľaháme, aby sme dostali hladký krém.
4. Na dno košíčkov položíme kúsok ríbezľového lekváru. Potom košíčky naplníme krémom a uložíme ich do chladu.
4. Keď krém stuhne, košíčky namáčame do rozpustenej čokolády, posypeme ich sekanými pistáciami a vložíme do papierových košíčkov.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Rajčiaková omáčkaKoktail - Mint JulepTeľacie mäso s kukuricouPrasačie ušká z lístkového cestaSviatočný syrový šalátNórsky mandľový slimák - SkilligsbollerJahňací guláš s paradajkamiNugátové rezyCestoviny so smotanou, nivou a cesnakomEmpanada s tuniakovou plnkou