Chrumkavé pagáčiky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

350 g hladkej múky
250 g Palmarinu
2 žľtky
1 celé vajce na potretie
8 kúskov trojuholníkového topeného syra
1 balíček prášku do pečiva
1,5 ČL soli
1 ČL mletej rasce
arašidy, rasca alebo sezam na posypanie


Príprava

1.Všetky suroviny spolu zmiešame. Vzniknuté cesto necháme hodinu odstáť v chladnom mieste.
2. Cesto rozvaľkáme a menším pohárikom vykrajujeme pagáčiky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
3. Pagáčiky nakoniec potrieme vajcom a posypeme arašidmi, rascou alebo sezamom Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 170 stupňov približne 15 minút v závislosti od veľkosti vykrojených pagáčikov a hrúbky vyvaľkaného cesta.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Sabolčská makovo-jablková torta
Toasty na anglický spôsob
Kávovo-karamelový zákusok
Zemiaková polievka s paprikou
Trenčianska višňová torta
Domáca tuniaková empanada
Letná torta
Netradičné kokosky
Nepečené orechové štvorčeky
Pikantná zelerová nátierka