Červená šošovica s klobásovými čipsami
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu

Prísady
2,5 šálky červenej šošovice (250 g)
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 konzerva lúpaných paradajok
2 mrkvy
7 dl vody alebo vývaru
1 kocka zeleninového bujónu ak nemáme vývar
1 PL mletej červenej papriky
1 PL kryštálového cukru
1/2 kávovej lyžičky mletého čierneho korenia
1/2 kávovej lyžičky soli
1 PL octu
200 g údenej klobásy
+ pochúťková smotana k servírovaniu
Príprava
1. V hrnci strednej veľkosti opražíme do chrumkava kolieska z klobásy. Klobásové čipsy vyberieme z výpeku a odložíme bokom.
2. Na výpeku do sklovita opražíme cibuľu, pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu a na strednom ohni pražíme ďalších 10 minút.
3. Pridáme roztlačený cesnak a ďalšiu minútu pražíme. Potom hrniec zoberieme z ohňa, pridáme mletú červenú papriku, cukor, ocot a čierne korenie, prevaríme, pridáme paradajkovú konzervu, premiešame a pražíme niekoľko minút, ponorným mixérom trochu rozmixujeme.
4. Prilejeme vývar alebo vodu s bujónom, pridáme umytú šošovicu. Na miernom ohni varíme 30 minút, kým šošovica zmäkne.
Podávame s klobásovými čipsami a so smotanou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Karamelové veterníkyHamburgerové žemle od LimaryBačovská pochúťkaKoktail - Harvey WallbangerPomarančové kurča s mandľamiJahodovo-pomarančový džemKačica s červenou kapustouTagliatelle so šampiňónovou omáčkouTvarohový zákusok bez pečeniaOssobuco - hovädzia nožina na taliansky spôsob