Bravčové rezne s ananásom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 bravčové rezne
1 ČL ostrej horčice
¼ ČL korenia
200 g ananásu z konzervy
4 plátky eidamského syra (100g)
1 vajce
1 ČL soli
hladká múka a strúhanka
4 PL oleja


Príprava

1. Rezne pokrájame asi na 1 ½ cm hrubé, každý o hmotnosti 150g. Plátky mäsa ľahko rozklepeme, posolíme, okoreníme a potrieme horčicou. (Menšie plátky mäsa prerežeme, urobíme vrecko, naplníme ananásom a plátkom syra.)
2. Väčšie plátky mäsa zložíme. Okraje spojíme špajdľami.
3. Vajce rozhabarkujeme so soľou a 3 lyžicami vody. Rezne obalíme v múke, vajci s strúhanke. Strúhanku pevne popritláčame.
4. Olej dáme rozohriať na vyššiu teplotu, rezeň smažíme 1 minútu na každej strane. Pri nižšej teplote smažíme do zlatista a chrumkava.
5. Rezne upravíme, ozdobíme citrónovým plátkom a petržlenom.

Vhodná príloha: Hlávkový šalát s jogurtovým nálevom, karí ryža alebo zemiaková kaša.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zemiakový guláš so zeleninou
Krehký chlebíček s pomarančovou kôrou
Bravčová krkovička s rozmarínom
Zuzkin šalát
Palacinky zapečené so špenátom
Brioška
Banánové smoothie s ovsenými vločkami
Jablčný koláč s pudingom
Zapekané rybie filé v syrovej omáčke
Vyprážané syrové halušky