Bravčové medailónky s vínovou omáčkou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

600 g bravčovej panenky
3 PL olivového oleja
4 cl Borovičky
1 PL borievok
1/2 ČL farebného korenia
soľ
350-400 g rezancov
100-150 ml jablečnek alebo hroznovej šťavy
1 PL medu
1 PL ríbezľovej zaváraniny
200 ml červeného vína
400 g modrého hrozna
2 ČL škrobovej múčky


Príprava

1. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky asi 2-3 cm hrubé. Vytvarujeme ich do okrúhleho tvaru, osolíme, vložíme do misky a okoreníme borievkami a korením. Zalejeme polovicou borovičky a polovicou oleja a aspoň 30 minút marinujeme.

2. Hrozno umyjeme, rozpolíme a odkôstkujeme. Cestoviny uvaríme podľa návodu. V panvici rozpálime zvyšok oleja, mäso vyberieme z marinády a zprudka z oboch strán upečieme, zmiernime plameň a opekáme z každej strany 4-5 minút. Upečené mäso dáme do inej nádoby a prikryté dáme stranou.

3. Do výpeku prilejeme ovocnú šťavu, zbytok marinády, med, zaváraninu a červené víno, premiešame a uvedieme do varu. Varíme 10-15 minút, a prebytočnú tekutinu necháme odpariť.

4. Precedíme, pridáme hrozno a varíme ďalších 5 minút. Vlejeme škrobovú múčku rozmiešanú vo zvyšku borovičky, premiešame a necháme prejsť varom, ďalšie 2 minúty. Podávame s cestovinami.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Jablkovo-orechový závin z jogurtového cesta
Čerešňová torta z krehkého cesta
Zemiakový guláš so zeleninou
Španielska hnedá omáčka
Zapekané palacinky s karamelovým pudingom
Orieškový medovník
Kakaový medovník
Obložená žemľa
Dulový džem
Brokolicový šalát