Bravčové karé s rokfortovou omáčkou
  
    
    
      | Čas prípravy | Zložitosť | Cena | 
    
    |  60 minút |      |      | 
    
   
  
  tento recept pridal(a)  if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
  
  
   
  
  priemerné hodnotenie receptu
  
   
  
	    Prísady
    
    600 g bravčového karé
soľ
mleté čierne korenie
olej
2 PL nadrobno posekanej pažítky
zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 PL vegety)
4 PL nahrubo postrúhaného rokfortu
4 PL bieleho jogurtu
1 malá cibuľka s vňaťou    
    
    
    
    
    
    Príprava
    
    1. Očistené a umyté bravčové karé osušíme čistou utierkou, pokrájame na 4 väčšie rezne, okraje narežeme, zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme z obidvoch strán olejom, v ktorom sme rozmiešali nadrobno posekanú pažítku. Rezne odložíme do chladničky a necháme ich 2 až 3 hodiny odležať. 
2. Potom mäso vložíme do trochy rozohriateho rastlinného oleja a prudko opražíme z obidvoch strán. Opražené rezne podlejeme trochou zeleninového vývaru a udusíme domäkka. Počas dusenia ich viackrát obrátime. 
3. Mäkké karé vyberieme, uložíme na taniere a prelejeme rokfortovou omáčkou, ktorú sme pripravili zmiešaním nahrubo postrúhaného rokfortu, bieleho jogurtu a nadrobno posekanej očistenej mladej cibuľky.    
    
   
    Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Hliva v cestíčkuAmerické hot- dogy - 12 ks rožkovRíbezle s jablkamiCuketový pekáčChladená čokoládová penaVišňový dezertSlané koláčikyHorúca čokoláda s mliekomHydinová terinkaZapekaný karfiol so šunkou