600 g bravčového karé
soľ
mleté čierne korenie
olej
2 PL nadrobno posekanej pažítky
zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 PL vegety)
4 PL nahrubo postrúhaného rokfortu
4 PL bieleho jogurtu
1 malá cibuľka s vňaťou
1. Očistené a umyté bravčové karé osušíme čistou utierkou, pokrájame na 4 väčšie rezne, okraje narežeme, zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme z obidvoch strán olejom, v ktorom sme rozmiešali nadrobno posekanú pažítku. Rezne odložíme do chladničky a necháme ich 2 až 3 hodiny odležať.
2. Potom mäso vložíme do trochy rozohriateho rastlinného oleja a prudko opražíme z obidvoch strán. Opražené rezne podlejeme trochou zeleninového vývaru a udusíme domäkka. Počas dusenia ich viackrát obrátime.
3. Mäkké karé vyberieme, uložíme na taniere a prelejeme rokfortovou omáčkou, ktorú sme pripravili zmiešaním nahrubo postrúhaného rokfortu, bieleho jogurtu a nadrobno posekanej očistenej mladej cibuľky.