Barcelonský závin

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 bielky
2 PL cukru
40 g mletých mandlí
1 ČL škorice
4 PL kukuričnej múky
prášok do pečiva

Plnka:
strúhané jablká
1 ČL škorice
100 g cukru
200 ml šľahačky


Príprava

1. Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh, opatrne vmiešame mleté mandle, škoricu, kukuričnú múku a prášok do pečiva.

2. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 10 minút, kým povrch cesta nie je pevný. Necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme zmes z nastrúhaných jabĺk, lyžičky škorice, cukru a vyšľahanej šľahačky.

3. Zmes nanesieme na cesto a zvinieme. Povrch posypeme škoricovým cukrom.

Môžeme podávať preliaty hustou malinovou šťavou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zemiakové placky
Kapustové rezy s mletým mäsom
Cestoviny s omáčkou z mletého mäsa
Koložvárska kapusta
Rolované kura
Kuracie prsia na karí
Vyprážaný Hermlín v pivnom cestíčku
Špagety s mletým mäsom, oravskou a pivom
Čerešne alebo višne do štrúdle alebo koláčov (nasurovo)
Cheesecake s čiernymi ríbezľami - nepečený