Balkánsky pekáč
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
Potrebné množstvo zeleniny a korenín si zvolíme podľa chuti:
cuketa
zemiaky
paradajky
cibuľa
cesnak
cca 150-200 g tvrdého syra
cca 100 g balkánskeho syra
soľ
mleté čierne korenie
bazalka
olivový olej
zelená petržlenová vňať
Príprava
1. Neošúpané zemiaky uvaríme do polomäkka a ošúpeme. Ošúpané zemiaky, cuketu, paradajky a cibuľu nakrájame na kolieska, ak sú veľmi veľké, prekrojíme ich na polovicu. Cesnak nakrájame na drobné kúsky, tvrdý syr na tenké kocky alebo obdĺžniky, balkánsky syr na kocky.
2. Pekáč alebo zapekaciu misku vytrieme olejom a poukladáme do nej striedavo zemiaky, cuketu, paradajky, cibuľu a tvrdý syr. Osolíme, okoreníme, posypeme bazalkou a kockami balkánského syra. Nakoniec pokvapkáme olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 200°C. Pečieme 30 minút. Na tanieri posypeme zelenou petržlenovou vňaťou.
Konzumujeme samotné alebo s chlebom.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Chutné tortellinyKuracie Kung PaoŠkoricovo-jablkové osie hniezdaBravčové medailonky so syrovou omáčkouBravčové karé na paprike s maslovými haluškamiKukuričná polievka s chipsamiKaramelové kockyČučoriedková roládaBravčová roláda plnená jablkami a slivkamiJahňacie kotlety na slivkách