Ananás v karameli

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500 g čerstvého ananásu
2 vajcia
1 PL Solamylu
2 PL hladkej múky
1 ČL citrónovej šťavy
300 g cukru
olej
soľ


Príprava

1. Ananás pokrájame na plátky hrubé asi 1 cm a potom na kúsky.

2. V mise pripravíme z rozšľahaných vajec, rozmočeného Solamylu, hladkej múky, soli a citrónovej šťavy hustejšie cestíčko.

3. V takto pripravenom cestíčku obaľujeme kúsky ananásu, ktoré potom vyprážame v rozohriatom oleji.

4. V druhej panvici zohrievame trochu vody s cukrom. Keď začne karamelizovať, vložíme vypražený ananás a premiešame tak, aby sa kúsky dobre obalili karamelom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Empanada s tuniakovou plnkou
Cestovinový nákyp so syrovou omáčkou
Bleskové rezy
Nátierka na hrianky
Ražniči s opekanými zemiakmi
Celozrnné špagety s artičokami a sušenými paradajkami
Smotanová torta – malá
Pappa al pomodoro - Toskánska paradajková polievka
Hlávkový šalát v sladkokyslom náleve
Vyprážané kurča a la Iva