Ananás v karameli

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500 g čerstvého ananásu
2 vajcia
1 PL Solamylu
2 PL hladkej múky
1 ČL citrónovej šťavy
300 g cukru
olej
soľ


Príprava

1. Ananás pokrájame na plátky hrubé asi 1 cm a potom na kúsky.

2. V mise pripravíme z rozšľahaných vajec, rozmočeného Solamylu, hladkej múky, soli a citrónovej šťavy hustejšie cestíčko.

3. V takto pripravenom cestíčku obaľujeme kúsky ananásu, ktoré potom vyprážame v rozohriatom oleji.

4. V druhej panvici zohrievame trochu vody s cukrom. Keď začne karamelizovať, vložíme vypražený ananás a premiešame tak, aby sa kúsky dobre obalili karamelom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kapusta s mäsom a la Iva
Maková bábovka
Zemiakovo-kapustové placky
Šťavnaté karé s mrkv​ovými variáciami
Stredomorská krémová paradajková polievka
Bravčová panenka s omáčkou z červeného korenia
Rohlíkové knedlíky
Koložvárska kapusta
Perníková štrúdľa
Ossobuco - hovädzia nožina na taliansky spôsob