Zaklepávaný bravčový rezeň
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
 90 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
800 g bravčového karé bez kosti
4-5 vajec
strúhanka
soľ
1 cibuľa
2 PL horčice
2 PL kečupu
mleté čierne korenie
2 ČL vegety
1,5 dl vody
50 g masla
olej alebo bravčová masť na vyprážanie
Príprava
1. Karé pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme a vklepeme do nich strúhanku. Po jednom ich namáčame do rozšľahaných vajec a obalíme v strúhanke. Postupne ich vyprážame v oleji alebo v bravčovej masti.
2. Do pekáča nalejem trochu eleja alebo roztopenej masti a postupne doň vkladáme osmažené rezne, aby sa čiastočne zakrývali.
3. Na scedenom výpeku opražími pokrájanú cibuľu do zlatohneda. Odstavíme z ohňa, pridáme maslo, kečup, horčicu, vodu, soľ, vegetu a podľa chuti mleté čierne korenie. Premiešame a nalejeme na rezne. Pekáč zakryjeme alobalom a pečieme v rúre pri teplote 200 stupňov asi 40 - 45 minút, kým rezne nezmäknú.
Podávame s dusenou kukuricovou ryžou a s hlávkovým šalátom.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Zemiakové plackyZapekané palacinky s karamelovým pudingomArtičoky plnené pečeňovým krémomCesnaková nátierkaPečené karé so šampiňónmi a gorgonzolouPórový šalátHorúca čokoláda s kávouTvarohové fašírkyJablkový koláč s černicamiHamburské stehno