Vývar s pečeňovými haluškami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

2 žemle
1 cibuľa
2 PL masla
2 PL nasekanej petržlenovej vňate
30 g strúhanky
120 g hovädzej pečene
štipka majoránky
¾ l silného mäsového vývaru
2 PL nasekanej pažítky
soľ
mleté čierne korenie


Príprava

1. Žemle zastudena namočíme, po 10 minútach z nich vytlačíme prebytočnú vodu a pretlačíme. Očistíme cibuľu, nakrájame nadrobno. Na masle speníme cibuľu a petržlenovú vňať, asi 2 minúty dusíme za stáleho miešania. Odstavíme a primiešame strúhanku.
2. Pečienku odblaníme, na doske rozotrieme, zmiešame so žemľami a dusenou cibuľou. Pečeňové cesto ochutíme majoránkou, osolíme a okoreníme. Vlhkými rukami formujeme halušky o priemere asi 3 cm. Ukladáme ich do vriacej osolenej vody, dobre prikryté necháme dôjsť.
3. Zohrejeme vývar, dochutíme, vložíme halušky. Na tanieroch zdobíme sekanou pažítkou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

​Pečený baklažán ako príloha k mäsu
Ženevské zapekané zemiaky
Chutné obložené sendviče a la Iva
Maslový veniec z kysnutého cesta
Mäsové ražniči s pikantnou omáčkou
Švédska vianočná torta
Banánové smoothie s ovsenými vločkami
Jarná roláda s jahodami a rebarborou
Salát z čínskej kapusty so zeleninou a cesnakom
Kapucínsky guláš