Vyprážaný Hermelín so šampiňóvou plnkou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

2 Hermelíny
1 menšia cibuľa
5-6 ks menších šampiňónov
1 strúčik cesnaku
mleté čierne korenie
soľ
2 pláty dusenej šunky
1 ČL pokrájanej pažítky


Príprava

1. Na masle alebo oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme očistené a pokrájané šampiňóny a podusíme. Ochutíme prelisovaným cesnakom, soľou, mletým čiernym korením, pridáme nadrobno pokrájanú šunku a pokrájanú pažítku.

2. Rozkrojené Hermelíny trochu vydlabeme, naplníme studenou šampiňónovou zmesou, pritlačíme vrch a necháme v chlade stuhnúť. Obalíme ako rezne v trojobale a rýchle vypražíme v rozpálenom oleji.

Podávame so zemiakovými hranolkami alebo so zeleninovým šalátom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Guličky Niva
Brašovská pečienka
Arabský koláč
Pohánkové palacinky
Hruškový koláč s mandľami
Perník s jablkami
Šampiňonovo-šunkové kuracie prsia
Kapor v šampiňónovej omáčke
Mäso s ryžou na balkánsky spôsob
​Syrová pochúťka pre labužníkov