Sladko-kyslá omáčka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

500 g kápie
3 väčšie strúčiky cesnaku
500 g trstinového cukru
cca 500 g octu


Príprava

1. Papriku umyjeme, očistíme od jadierok, pokrájame na väčšie kúsky a spolu s očisteným cesnakom rozmixujeme. Pomiešame s cukrom a na miernom ohni varáme. Keď začne vrieť, pridáme 2,5 dl octu a ďalej varíme. Postupne pridávame toľko octu, kým omáčka dosiahne nami požadovanú hustotu.

2. Ešte horúcu omáčku naberieme do pripravených menších pohárov, ktoré po naplnení uzavrieme a v suchom dunste (tzv. suchá sterilizácia) necháme vychladnúť.

Podávame k rôznym mäsitým pokrmom, napr. k číne, alebo iba k zemiakovými hranolkám :)




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Superrýchle Tiramisu
Mäsové ražniči s pikantnou omáčkou
Bravčové mäso na smotane
Koktail - Sapphire Martini
Pikantná bravčová sviečkovica
Cesnakový ľadový šalát s kuracím mäsom
Jemný kurací šalát s ananásom
Nátierka z údeného syra
Treska pečená v rúre
Pappa al pomodoro - Toskánska paradajková polievka