Pravé ruské pirožky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 zemiak
soľ
5 dkg Hery
2 dcl mlieka
½ kocky droždia
približne 50 dkg hladkej múky


Príprava

1.Zemiak očistíme nakrájame a uvaríme v osolenej vode, vodu nezlejeme! Potom do toho dáme rozpustiť Heru.
Do mixéra vlejeme studené mlieko, horúce zemiaky aj s vodou, droždie a lyžičku cukru a rozmixujem. Túto zmes nalejeme do misy s múkou a spracujeme na vláčne cesto a necháme vykysnúť.

2. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na plát, na polovicu plátu si vyznačíme pohárikom kolieska, obvod potrieme vodou, navrstvíme do prostriedku koliesok akúkoľvek (sladkú alebo slanú) plnku, zakryjeme druhou polovicou cesta a pohárikom povykrajujeme kolieska. Necháme chvíľu odpočinúť a potom vyprážame.

Plnky:
- Roztlačené varené zemiaky, pražená cibuľa, údenina, soľ,čierne korenie
- Čerstvé strúhané jablká, cukor, škorica
- Tvaroh,cukor , hrozienka
- Marmeláda
- Praženica s cibuľkou a syrom
- bryndza.....atď. podľa chuti




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Bravčové ragú na bakonský spôsob
Slivkový lekvár so škoricou a rumom
Višňový zákusok
Jablkovo-karamelová torta
Plnený hermelín II.
Pardubicské hrianky
Jablkovo-orechový závin z jogurtového cesta
Cuba Libre
Sladký ovocný šalát s medom
Pudingový zákusok