Prasačie ušká z lístkového cesta

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

500 g lístkového cesta
200 g kryštálového cukru
múka na pomúčenie dosky


Príprava

1. Na cukru rozvaľkáme lístkové cesto na veľkosť 30x45 cm tak, aby sa počas váľania všetok cukor povtláčal do cesta. Na dlhšej strane si označíme stred a z oboch strán smerom k stredu dvakrát prehneme. Takto získame pás široký asi 7 cm, ktorý nakrájame na kúsky hrubé asi 1,5 cm.
2. Ukladáme na navlhčený plech, vložíme do stredu rozohriatej rúry a asi 15 minút pečieme pri 220 °C. Po 10 minútach poobraciame a upečieme aj z druhej strany. Po upečení necháme odpočinúť, vyberieme z plechu a dáme na mriežke vychladnúť. Podávame s teplým mliekom alebo so silným čajom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Marinované hovädzie pečené na rýnsky spôsob
Jablkový páj
Cibuľový koláč
Gaštanová torta bez múky
Dusené pečené hovädzie mäso na hubách
Placky zo suchého chleba
Mäso na kondenzovanom mlieku
Viedenský zákusok
Panenka s rumovou omáčkou s ružovým korením
Vyprážané tofu s bielym jogurtom