Polovecká polievka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

300 g hovädzieho mäsa
250 g zelenej fazuľky
250 g zemiakov
4 PL oleja
1 vrchovatá PL múky
2 dl smotany
2 cibule
1 strúčik cesnaku
bôbkový list
rasca
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
sekaná petržlenová vňať
soľ


Príprava

1. Na oleji speníme cibuľu, odoberieme z ohňa, pridáme mletú červenú papriku, podlejeme trochou vody a podusíme cibuľu.

2. Pridáme na kocky nakrájané mäso, všetky koreniny, soľ, pretlačený cesnak. Podlejeme trochou vody a mäso podusíme. Vodu podľa potreby prilievame.

3. Keď je mäso už skoro mäkké prilejeme 1,5 l vody, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a pokrájané fazuľkové struky. Dovaríme.

4. Keď je polievka hotová, pridáme smotanu rozhabarkovanú múkou a krátko povaríme. Hotovú polievku ochutíme na jemno nasekanou petržlenovou vňaťou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Pikantné morčacie mäso
Výborné šišky z rúry
Pikantné rezy s jogurtom
​Ćernohorský rezeň v zemiakovom cestíčku
Kakaovo-škoricový krémeš
Kuracie mäso na balzamikovom octe a víne
Mandľovo-marcipánová roláda
Fusilli s hovädzím mäsom a hubami
Pečená bravčová pečienka s jablkami
Hliva na horčici