Opekané čínske cestoviny s kuracím mäsom vo woku
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu

Prísady
Pre 2-3 osoby:
2 ks kuracích pŕs (môže byť aj inô kuracie mäso)
1 balenie sklenených cestován (cca 100g alebo špagety)
2 stredné mrkvy
150-200 g čínskej zeleninovej zmesi (najlepšie, ktré obsahujú bambusové výhonky, shiitake huby, napr. z Lidla)
1 PL sezamových semiačok
zmes korenia na čínu
sójová omáčka slaná
sójová omáčka sladká
olej
soľ
Príprava
1. Sezamové semiačka nasucho opražíme vo woku. Pražíme ich na miernom ohni cca 5 minút, aby semiačka nezhnedli-nezhoreli. Presypeme ich do misky a odložíme.
2. Mrkvu ošúpeme, pokrájame na julienne (veľmi tenké pásiky cca 5 cm dlhé) a vo woku ich opražíme na malom množstve oleja. Keď je mrkva skoro hotová, pridáme mrazenú čínsku zmes a spolu ich pražíme. Zeleninu mierne osolíme, posypeme čínskymi koreninami, pridáme 2 PL slanej sójovej omáčky a 1 ČL skladkej sójovej omáčky. Keď je zelenina hotová, opražená, ale ešte chrumkavá, vyberieme z woku.
3. Kuracie mäso umyjeme, nakrájame na tenšie pásiky, na oleji ho vo woku upečieme, osolíme, pridáme čínske korenie. Mäso dôkladne prepečieme a tiež vyberieme.
4. Sklenené rezance vložíme do hrnca a zalejeme horúcou prevarenou vodou, aby sacestoviny úplne ponorili. Necháme cca 5 minút zakryté, potom scedíme. Ak čínu robíme so špagetami, tak špagety treba uvariť v osolenej vode a, scediť.
5. Vo woku opražíme cestoviny na oleji cca 5 minút, treba ich miešať, aby neprihoreli a zostali svetlé.. Cestoviny dochutíme sladkou aj slanou sójovou omáčkou presne tak ako pri zelenine a dôkladne premiešame.
4. Keď sú cestoviny jemne opražené, pridáme všetky prichystané ingrediencie: kuracie mäso, zeleninu a sezamové semiačká. Všetko spolu pražíme ešte cca 5 minút. Ak treba, jedlo ešte osolíme, príp. môžeme pridať štiplavú papriku (napr. chilli alebo kajenské korenie).
Hotové čínske cestoviny podávame inheď, môžeme pridať aj skladko-kyslú omáčku.
Recept domácej skladkokyslej omáčky:
http://dobroty.sk/recept/sladko-kysla-omacka/912/
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Zemiakové pirohy plnené údeným kuracím mäsomHlivová omáčkaKačica na pomarančochOvsené placky s čokoládouŠpagety s bazalkovým pestomRoštenka EsterházyNepečené kokosové kocky s kakaomHruškový koláč s mandľamiPikantné kuracie prsia so zeleninouŠpagety so sušenými paradajkami a oravskou slaninou