Morčací guláš
  
    
    
      | Čas prípravy | Zložitosť | Cena | 
    
    |   90 minút |      |      | 
    
   
  
  tento recept pridal(a)  if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
  
  
   
  
  priemerné hodnotenie receptu
  
   
  
	    Prísady
    
    1 kg morčacích pŕs
1 kg cibule
2 strúčiky cesnaku
2 feferónky
2 biele papriky
300 ml vývaru
olej, alebo masť
soľ, mleté čierne korenie, majoránka
1 PL mletej červenej papriky
chlieb (múka, škrobová múčka) na zahustenie    
    
    
    
    
    
    Príprava
    
    1. Morčacie prsia opláchneme, osušíme a pokrájame na väčšie kocky.  Z papriky a z feferónov odstránime jadierka a pokrájame ich na rezance. Cibuľu očistíme a pokrájame na kocky. 
2. Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľu do sklovita. Pridáme mäso a opražíme. Pridáme soľ, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, rascu, pretlačený cesnak a feferónky. Premiešame a zalejeme vývarom a varíme pod pokrývkou.
3. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme pokrájanú bielu papriku, majoránku. Šťavu zahustíme buď nastrúhaným starším chlebom, alebo lyžičkou škrobovej múčky rozmiešanej v troche studenej vody. Premiešame a ešte chvíľu podusíme.
Ako prílohu podávame čerstvý chlieb, ryžu alebo cestoviny.
Guláš môžeme zahustiť aj cuketou, a to tak, že cuketu nakrájame na kocky a pridáme k mäsu ešte pred tým, ako ho zalejeme vývarom. Cuketa sa počas dusenia celkom rozvarí a zahustí šťavu, ktorú už potom dodatočne netreba zahusťovať.    
    
   
    Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Cuketa zapečená s mäsom a paradajkamiPlnené šampiňónyKaramelové veterníkyChutné obložené sendviče a la IvaHermelín plnený orechamiParatha - indický chliebCuketový pekáčSlovenské medové krémešeKuracie prsia na karíPomarančový likér