Losos s citrónovo-smotanovou omáčkou
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
45 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
Pre 2 osoby:
300-400 g filety z lososa
200 ml smotany na šľahanie/varenie
2 PL šťavy z citróna
menšia cuketa
1 ČL petržlenovej vňate
1 KL pažítky
1 KL kôpru
mleté čierne korenie
soľ
olej
Príprava
1. Losos umyjeme, kuchynskou utierkou osušíme. Rybu rozkrojíme tak, aby sme dostali 2 rovnaké časti. Kožu netreba odstrániť. S lososom pracujme opatrne, aby sa jemné mäso nepolámalo.
2. Smotanu zohrejeme v menšom hrnci, pridáme citrónovú šťavu, petržlenovú vňať, pažítku, kôpor, štipku soli a štipku mletého čierneho korenia. Omáčku privedieme do varu, celý čas ju miešame. Varíme ju 3-5 minút, potom odstavíme a kým upečieme lososa, omáčka sa trochu vychladí a zhustne.
3. Losos osolíme, okoreníme podľa chuti a na rozpálenom oleji ho upečieme na panvici z každej strany. Každá starna potrebuje cca 4 minúty. Začíname so stranou, na ktorej je koža a s pomocou plochej obracačky filety jemne pritlačíme, aby sa koža rovnomerne opražila. V opačnom prípade fileta nebude pekná hladká, rovnomerná.
4. Cuketu nakrájame na kolieska, ktoré osolíme, posypeme grilovacím korením a opečieme ich na olivovom oleji z obidvoch strán.
Pečený losos podávame ihneď s opekanými zemiakmi a s grilovanou cuketou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Piškótová roláda s malinovou šľahačkouPolievka ragú z hydinových drobkovZelenina v syrovom cestíčkuOrechovo-kávový zákusokCesnaková nátierka z tvrdých syrovKoktail - DaiquiriNórsky mandľový slimák - SkilligsbollerTalianske zapekané špagetyVyprážané syrové haluškyPikantné bravčové mäso