Lasaňové rolky so šunkou, kuracím mäsom a oravskou slaninou
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
45 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
12 plátkov lasaní
240 g kuracieho mäsa
4 pláty šunky
4 pláty ementálu
4 pláty oravskej slaniny
1 pór
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
Príprava
1. Lasane uvaríme v osolenej vode domäkka a potom ich opatrne vyberieme, aby sa nepotrhali. Prepláchneme ich studenou vodou a jednotlivé plátky si rozložíme na pracovnú dosku.
2. Kuracie mäso nakrájame na 12 rovnako veľkých kúskov, osolíme, okoreníme, potrieme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Mäso prudko opečieme.
3. Šunku, syr a slaninu nakrájame tiež na 12 kúskov. Pór rozdelíme na jednotlivé listy a povaríme asi 3 minúty v horúcej vode. Pripravené plátky cesta pokvapkáme olivovým olejom.
4. Na každý plátok položíme kúsok syra, šunky, slaniny, póru a kuracieho mäsa. Plátky zavinieme a spojíme špáradlom, prípadne môžeme ešte previazať tenkým prúžkom póru.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Bravčové na divokoNátierka zo škvarkovHliva na víneRíbezľový džemČučoriedkovo-čokoládové muffinyTagliatelle so šampiňónovou omáčkouTorta Piña ColadaCuketové mištičky so šunkouSyrovo-cesnakové rohlíčkyVeterníky s cukrovou polevou