4 kuracie rezne
1 malá sójová omáčka
1/2 krabide solamylu
3 vajcia
trochu worcesteru
cukor
voda alebo bile víno na podlievanie
100 g nesolených arašíd
1 konzerva šampiňónov
zelenina podľa chuti (cibuľa, pór, pekingská kapusta)
1. Kuracie rezne nakrájame na prúžky, naložíme do vajec a solamylu, mäso potom ihned kúsok po kúsku vyprážame úplne ponorené v rozpálenom oleji alebo vo fritéze.
2. Na panvici na troche oleja opražíme arašidy, šampiňóny a zeleninu. K tomu pridáme už vypražené mäso a zalejeme omáčkou (Nalejeme celú sójovú omáčku, trochu worcesteru, dolejeme vodou alebo bielym vínom aby celé bolo do pol litra a osladíme podľa chuti - 10 až 12 ČL cukru. Celé to asi 3 minúty povaríme a nakoniec zaprášime solamylom, aby sa nám urobila hustejšia omáčka).
Mäso môžeme vypražiť i deň vopred.
Príloha: ryža, hranolky, opražené cestoviny