5 kuracích stehien
soľ
mleté čierne korenie
1/3 šálky tekutého medu
½ šálky oleja (alebo rozpusteného masla)
šťava z polovice citróna
Príprava
1. Kuracie stehná opláchneme, osušíme a z oboch strán potrieme soľou a mletým čiernym korením. V hrnčeku premiešame med s olejom a citrónovou šťavou a dôkladne ponatierame kuracie stehná. Necháme ich v chladničke najmenej 4 hodiny odležať. So zvyškom zmesi natierame mäso počas pečenia.
2. Rozohrejeme rúru na 220°C . Každé kuracie stehno znovu potrieme pripravenou medovou zmesou a poukladáme do pekáča. Vložíme do rúry a 10 minút prudko zapekáme po jednej strane. Potom stehná otočíme na druhú stranu, opät potrieme medovou zmesou a zapekáme ďalších 10 minút. Teplotu rúry znížíme na 170°C a mäso pečeime v rúre ďalšiu hodinu. Zhruba každú štvrťhodinu stehná potrieme medovou zmesou. Ku koncu pečenia majú krásnu hnedočervenú farbu.
3. Ako prílohu podávame ryžu a trebárs baby karotku, ktorá svojou farbou i chuťou dopĺňa farebnú i chuťovou kompozíciu jedla.
Poznámka: rovnakým spôsobom možno upravovať i celé kura alebo kačku, prípadne i kuracie krídelká. Dobu pečenia ale treba upraviť!