Hovädzí guláš s hubami
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
 120 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
500 g hovädzej klížky
300 g cibule
2 strúčiky cesnaku
2 PL hladkej múky
0,5 l vývaru, môže byť aj bujón
soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika
200 g čerstvých, mrazených alebo nakladaných húb
2 PL sterilizovanej červenej papriky - prúžky
3 PL kečupu alebo paradajkového pretlaku
pár kvapiek worcestru
3 PL oleja alebo masti
Príprava
1. Očistíme a pokrájame cibuľu a dozlata opražíme na oleji alebo na masti. Pridáme na väčšie kocky pokrájané hovädzie mäso a zo všetkcýh strán opražíme. Osolíme, okoreníme, posypeme paprikou, zamiešame, pridáme múku a za stáleho miešania necháme trochu opražiť. Potom postupne zalievame vývarom, miešame, pridáme kečup, worcester a pretlačený cesnak.
2. Pod pokrývkou dusíme, kým mäso zmäkne. Občas pomiešame a v prípade potreby prilievame vývar. Pred koncom pridáme huby a sterilizovanú červenú papriku. Krátko ešte podusíme. Podávame s ryžou, knedľou, alebo so zemiakmi. Doplníme zeleninových šalátom podľa chuti a možností.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Syrové rohlíčky s cesnakomPolievka ragú z hydinových drobkovSyrovo-cesnakové rohlíčkyRagú z kuracích pečienok s polentouPappa al pomodoro - Toskánska paradajková polievkaSladkokyslá sterilizovaná hliva so zeleninouHalušky s tvarohom a so slaninouBrokolicový šalátHliva v alobale so slaninouFalošný rybací šalát