Hovädzí guláš s hubami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500 g hovädzej klížky
300 g cibule
2 strúčiky cesnaku
2 PL hladkej múky
0,5 l vývaru, môže byť aj bujón
soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika
200 g čerstvých, mrazených alebo nakladaných húb
2 PL sterilizovanej červenej papriky - prúžky
3 PL kečupu alebo paradajkového pretlaku
pár kvapiek worcestru
3 PL oleja alebo masti


Príprava

1. Očistíme a pokrájame cibuľu a dozlata opražíme na oleji alebo na masti. Pridáme na väčšie kocky pokrájané hovädzie mäso a zo všetkcýh strán opražíme. Osolíme, okoreníme, posypeme paprikou, zamiešame, pridáme múku a za stáleho miešania necháme trochu opražiť. Potom postupne zalievame vývarom, miešame, pridáme kečup, worcester a pretlačený cesnak.

2. Pod pokrývkou dusíme, kým mäso zmäkne. Občas pomiešame a v prípade potreby prilievame vývar. Pred koncom pridáme huby a sterilizovanú červenú papriku. Krátko ešte podusíme. Podávame s ryžou, knedľou, alebo so zemiakmi. Doplníme zeleninových šalátom podľa chuti a možností.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Syrové rohlíčky s cesnakom
Polievka ragú z hydinových drobkov
Syrovo-cesnakové rohlíčky
Ragú z kuracích pečienok s polentou
Pappa al pomodoro - Toskánska paradajková polievka
Sladkokyslá sterilizovaná hliva so zeleninou
Halušky s tvarohom a so slaninou
Brokolicový šalát
Hliva v alobale so slaninou
Falošný rybací šalát