Hlivové rezne

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

12 veľkých klobúčikov hlivy ustricovitej
2 vajcia
hladká múka
strúhanka
olej
soľ
mleté čierne korenie


Príprava

1. Klobúčiky húb zbavíme nožom nečistôt a poutierame papierovou utierkou.

2. Vajcia rozšľaháme, ochutíme soľou a korením. Huby obalíme najprv v múke, potom vo vajciach a napokon v strúhanke. Obal dobre pritlačíme.

3. Hlivové rezne vypražíme na horúcom oleji dozlatista, osušíme na papierovej utierke od prebytočného tuku.

Podávame s varenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Francúzska cibuľačka s údeným mäsom
Tvarohový zákusok bez pečenia
Bryndzové tyčinky
Guličky Niva
Šalát "RUMCAJS"
​Ćernohorský rezeň v zemiakovom cestíčku
Zelenina v syrovom cestíčku
Plnená dvojfarebná mäsová roláda
Vyprážané tofu s bielym jogurtom
Piškótová roláda s malinovou šľahačkou