Domáci čokoládový termix

Čas prípravy Zložitosť Cena
  15 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 téglik smotany na varenie (200-250ml)
100 g horkej čokolády
250 g jemného tvarohu

Na zdobenie:
mrazom sušené maliny (alebo môže byť aj čerstvé ovocie)


Príprava

1. Zohrejeme smotanu, odstavíme ju a pridáme na kocky polámanú čokoládu. Zmes vymiešame na hladký krém..

2. Do ešte horúcej zmesi pridáme tvaroh a dôkladne pomiešame.

3. Hotový krém vylejeme do pohárikov a vložíme do chladničky. Keď vychladne, dostaneme stuhnutý čokoládový termix.

Podávame s mrazom sušeným alebo s čerstvým ovocím podľa chuti.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Šampiňonovo-šunkové kuracie prsia
Jemne pálivá domáca klobása
​Trojvrstvový zákusok​ bez pečenia​
Babičkina jablková štrúdla
Cestoviny so smotanovo šampiňónovu omáčkou
Zelenina v syrovom cestíčku
Muffiny s lesnými jahodami a bielou čokoládou
Bačovská pochúťka
Maliny s ríbezľovým nektárom
Plnený hermelín II.