250 g hladkej múky
2 ČL kypriaceho prášku
½ ČL sódy bikarbóny
50 g ovsených vločiek
50 g kakaa
150 ml mlieka
50 ml šťavy z broskyňového kompótu
1 vajce
100 g kryštáľového cukru
75 ml oleja
100 g broskyňového kompótu
šťavu z kompótu na poliatie
Na krém:
350 ml mlieka
1 pudingový prášok s vanilkovou príchuťou
100 g práškového cukru
150 g Hery
Na ozdobenie:
zavárané broskyne
opražené mandlové lupienky
1. V miske zmiešame preosiatu múku, kypriaci prášok a sódu bikarbónu. Pridáme mandle a čokoládu. Do druhej misy dáme mlieko, šťavu z kompótu, vajce, cukor, olej a premiešame. Oba masy spolu premiešame. Do cesta nakoniec pridáme pokrájané broskyne. Jamky na plechu vyložíme papierovým košíčkami. Do nich rozdelíme cesto a pečieme 20 až 25 minút pri teplote 175 °C.
2. Pripravíme krém: V ¼ l horúceho mlieka rozpustíme cukor. Pridáme zvyšné mlieko, v ktorom sme rozmiešali pudingový prášok, a uvaríme hustý puding. Miešame a po vychladnutí doň zapracujeme Heru.
3. Pred podávaním mafiny ozdobíme krémom, kúskami broskyne a mandľovými lupienkami.