Baklažánová nátierka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 menší baklažán
3 PL kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku
2 PL rastlinného masla
šťava z 1/2 citróna
mleté čierne korenie
soľ


Príprava

1. Baklažán umyjeme, osušíme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C domäkka asi 25 minút. Upečený baklažán necháme vychladnúť, vydlabeme dužinu a rozmixujeme ju. Pridáme maslo, smotanu, prelisovaný cesnak a všetko spolu premiešame.
2. Baklažánovú zmes podľa chuti osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s celozrnným sendvičom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Hruška s čokoládovým krémom
Jahodovo-čučoriedkové cheesecake
Šalát z Olomouckých syrečkov
Prírodné bravčové rezne s bazalkou
Špagety s bazalkovým pestom
Škvarkové alebo syrové pagáče
Expres croissant
Syrové trubičky
Bravčové ragú z mletého mäsa
Broskyňová torta so zmrzlinou