Baklažánová nátierka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 menší baklažán
3 PL kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku
2 PL rastlinného masla
šťava z 1/2 citróna
mleté čierne korenie
soľ


Príprava

1. Baklažán umyjeme, osušíme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C domäkka asi 25 minút. Upečený baklažán necháme vychladnúť, vydlabeme dužinu a rozmixujeme ju. Pridáme maslo, smotanu, prelisovaný cesnak a všetko spolu premiešame.
2. Baklažánovú zmes podľa chuti osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s celozrnným sendvičom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Káva Pompadour
Zemiakové pirohy plnené údeným kuracím mäsom
Sladkokyslé kuracie prsia z rúry
Nepečená jablková torta
Ovsená kaša s ovocím
Zaváranie paprík
Kápiová nátierka
Pomarančový likér
Orechová roláda s perníkom
Ražniči so zemiakovými plackami