Zapečené rybie filé

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 kusy rybie file
800 - 1000 g zemiakov
1 väčšia mrkva
1 menší pór
200 g kyslej smotany
150 g bieleho jogurtu
1 vajce
soľ
mleté čierne alebo biele korenie
sušená bazalka
korenie na ryby
mletá rasca
sezamové semiačka
olivový olej


Príprava

1. Pór pokrájame, mrkvu nahrubo nastrúhame. Na rozpálenom oleji krátko opečieme.

2. Pekáč vytrieme olejom a na dno nasypeme zemiaky nakrájané na kúsky. Osolíme a posypeme rascou. Na zemiaky rozložíme osolené filé a posypeme korením na ryby. Poukladáme zeleninu, zakryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 200°C.

3. Smotanu, jogurt a vajce zmiešame, mierne osolíme, okoreníme a vmiešame 1 lyžičku bazalky. Po 20 minútach pekáč vyberieme z rúry a jeho obsah zalejeme rozmiešanou zmesou. Posypeme sezamovými semiačkami, znovu prikryjeme a vrátime do rúry. Po 30 minútach odkryjeme a dopečieme dozlata (asi 10 minút).




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Opité kura na plechovke
Vianočná štrúdla
Zemiakový šalát so slaninou
Jarná roláda s jahodami a rebarborou
Špagety carbonara so smotanou
Cestoviny s brokolicovou omáčkou
Stroganov z mletého mäsa
Zimná pavlova a la J. Oliver
Cuketa zapečená s mäsom a paradajkami
Ováliky z lístkového cesta