2 vajcia
80 g + 2 PL cukru
70 g polohrubej múky
50 g škrobovej múčky
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
1 PL kakaa
½ l šľahačky
2 PL citrónovej šťavy
väčší citrón s tenšou šupkou
1 ČL masla
trocha práškového cukru
1. Z vajec, 80 g cukru, 2 lyžíc horúcej vody, múky, škrobovej múčky a prášku do pečiva upečieme piškótový korpus (pečenie: asi 30 minút – 185°C).
2. Korpus prekrojíme na 3 plátky. Zo šľahačky a 2 lyžíc cukru ušľaháme penu. 1/3 jej množstva zmiešame s kakaom a potrieme prvý plát.
3. Priklopíme druhým plátom. Do bielej šľahačky vmiešame citrónovú šťavu, natrieme na korpus. Prikryjeme plátom, natretým zvyškom šľahačky. Zdobiacim vrecúškom nastriekame po obvode torty kopčeky šľahačky.
4. V panvici na masle prehrejeme tenké kolieska citróna, poprášime ich cukrom a necháme zosklovatieť. Po vychladnutí ich nakrojíme, stočíme do špirály a vtlačíme do šľahačkových kopčekov. Stred torty posypeme čokoládovou strúhankou alebo kakaom.