Smotanová štrúdla

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

50 dkg hladkej múky
25 dkg ztuženého tuku
25 dkg smotany na šľahanie
jablká
hrozienka
sušené slivky
lieskové a vlašské orechy
vanilkový cukor
vajce na potretie
škorica
strúhanka


Príprava

1. Tuk nastrúhame, pridáme smotanu a hladkú múku a vypracujeme hladké cesto.

2. Cesto rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme placky, ktoré posypeme strúhankou, strúhanými jablkami, hrozienkami, vykôstkovanými sušenými slivkami, nasekanými orechami a posypeme škoricou a vanilkovým cukrom.

3. Placky zvinieme, preložíme na vymastený plech a upečieme dozlata.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zemiakové pirohy plnené údeným kuracím mäsom
Cesnakový ľadový šalát s kuracím mäsom
Syrové rožky z mäkkého, jogurtového cesta - hrnčekové
Mexická čokoláda
Karfiolový nákyp
Žemličky s hrozienkami
Bažant pečený na portskom
Zemiaky so zeleninou a mäsom pečené v alobale
Marhuľový koláč
Čokoládové košíčky s krémom