Pistáciovo-mandľové alebo makové rezy (jedno cesto dve chute)
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
Cesto:
5 dkg mletých mandlí
1/3 hrste pistácií
10 dkg hladkej múky
1 kávovej lyžičky soli
1,5 ćajovej lyžičky kypriaceho prášku
3 dkg cukru
1 čajovej lyžičky strúhanej citrónovej kôry
13 dkg studeného masla
2 PL cukru
Plnka:
2 vajcia
15 dkg cukru
0,5 čajovej lyžičky kypriaceho prášku
štipka soli
strúhaná kôra z 1 citróna
4 polievkové lyžice citrónovej šťavy
za hrsť pistácií
1 PL hladkej múky
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Druhá varianta - Makové rezy:
Cesto:
5 dkg mletého maku
1/3 hrste nemletého maku
10 dkg hladkej múky
1 kávovej lyžičky soli
1,5 čajovej lyžičky kypriaceho prášku
3 dkg cukru
1 čajovej lyžičky strúhanej citrónovej kôry
13 dkg studeného masla
2 PL cukru
Plnka:
2 vajcia
15 dkg cukru
0,5 čajovej lyžičky kypriaceho prášku
štipka soli
strúhaná kôra z 1 citróna
4 polievkové lyžice citrónovej šťavy
za hrsť nemletôho maku
1 PL hladkej múky
Príprava
1. Najemno zomleté mandle, kypriaci prášok, múku, cukor a citrónovú kôru zmiešame. Postupne pridávame studené maslo a na hrubšie nasekané pistácie. Prísady na cesto zľahka pomiešame a rovnomerne roztlačíme na menší plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme 20 minút v rúre zohriatej na 160 stupňov.
2. Vajcia trochu vyšľaháme, pridáme cukor, kypriaci prášok, soľ a ručne vyšľaháme dopenista. Primiešame citrńovú kôru, citrónovú šťavu, múku a dôkladne premiešame. primiešame nahrubo nasekané pistácie a nalejeme na predpečené cesto.
Pečieme v rúre pri 160 stupňoch ďalších 20 minút.
Ak použijeme solené pistácie, tak cesto netreba osoliť.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Makové rezy:
1. Mletý mak, kypriaci prášok, múku, cukor a citrónovú kôru zmiešame. Postupne pridávame studené maslo a nemletý mak. Prísady na cesto zľahka pomiešame a rovnomerne roztlačíme na menší plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme 20 minút v rúre zohriatej na 160 stupňov.
2. Vajcia trochu vyšľaháme, pridáme cukor, kypriaci prášok, soľ a ručne vyšľaháme dopenista. Primiešame citrńovú kôru, citrónovú šťavu, múku a dôkladne premiešame. Primiešame nemletý mak
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Pomarančová omáčka s brusnicamiMaková torta bez pečeniaŠťavnaté karé s mrkvovými variáciamiPenne s pikantnou omáčkouStredomorská krémová paradajková polievkaPikantná cesnaková nátierkaOrientálny šalátToastová roládaDrožďová nátierka s vajcomSyrové chuťovky