Pečené karé so šampiňónmi a gorgonzolou
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
 90 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu

Prísady
6-8 plátok bravčového karé
200 g syra Gorgonzola alebo Niva
250 g hnedých šampiňónov
1 väčšia červená cibuľa
6 stredných zemiakov
2 PL balzamikového octu
1 ČL tymiánu
mleté čierne korenie
soľ
olej
Príprava
1. Zemiaky očistíme a uvaríme ich v osolenej vode. Nové zemiaky môžeme nechať v šúpke, len ich dôkladne umyjeme. Uvarené zemiaky scedíme a vložíme do sklenenej misy, ktorú sme potreli olejom.
2. Karé umyjeme, každý plátok vyklepeme, osolíme, okoreníme. Na panvici na rozpálenom oleji ich upečieme do zlata z obidvoch strán. Mäšo postupne vyberieme a panvicu s výpekom odložíme. Opražené mäso poukladáme na zemiaky v miske.
3. Červenú cibuľu očistíme a nakrájame na osminy, šampiňóny umyjeme a rozkrojíme na polky (väčšie na tretiny alebo štvrťky).
4. Do panvice s výpekom vložíme nakrájanú cibuľu a orestujeme. Ak cibuľa uvoľní výpek od panvici, pridáme aj šampiňóny. Zmes okoreníme (1/2 KL mletého čierneho korenia), mierne osolíme, pridáme tymián a balzamikový ocot. Všetko spolu pečieme ešte 1-2 minúty.
5. Túto zmes poukladáme na mäso, potom všetko posypeme rozdrobeným syrom Gorgonzola.
6. Misu s mäsom vložíme do rozohriatej rúry (180 C) a pečieme cca pol hodinu, kým sa syr neroztopí.
Pečené karé podávame ihneď, môžeme servírovať k nemu aj šalát zo zelených listov (ľadový šalát, rukola, špenát, atď).
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Plnený hermelín "Hawai"Cestovinový šalát s tuniakom v paradajkovej omáčkeKnedle kysnutéDžem z jahôd a ríbezľovej šťavyVyprážané kuracie kúsky so sladkokyslou omáčkouBerlínsky zemiakový šalátBažant pečený na portskomKuracie prsia s medomPistáciovo-mandľové alebo makové rezy (jedno cesto dve chute)Gaštanová torta bez múky