Laskonky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  180 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

2 dl bielkov (to je zo 6-7 vajíčok)
33 dkg krupicového cukru
17dkg kokosu
10 dkg práškového cukru

Na krém:
1 maslo
1 plechovka kondenzovaného mlieka - Salko (alebo karamelové Salko)


Príprava

1. Bielky s krupicovým cukrom dotuha vyšľaháme vo vodnom kúpeli (asi 15 min.), potom ich necháme 2 hodiny odstáť - nie dlhšie!

2. Po 2 hodinách pridáme k vyšľahaným bielkom kokos a práškový cukor. Na plech vyložený papierom na pečenie pomocou šablóny tvarujeme laskonky, ktoré pečieme cca 6-9 min. pri teplote 180 °C.

3. Krém: plechovku kondenzovaného mlieka uvaríme vo vodnom kúpeli - 2 hodiny, (karamelové Salko netreba variť) necháme vychladnúť a vymiešame s maslom do hladkého krému.

4. Laskonky trochu vychladíme, zoberieme a po dve ich spojíme s krémom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kurča na mediteránsky spôsob
Marinované hovädzie pečené na rýnsky spôsob
Bravčové medailónky so slivkami
Kubánsky rez
Treska na zelenine
Opité kura na plechovke
Tagliatelle so šampiňónovou omáčkou
Jahňací guláš s paradajkami
Jablkovo-karamelové nepečené rezy
Šalát s balkánskym syrom