2 dl bielkov (to je zo 6-7 vajíčok)
33 dkg krupicového cukru
17dkg kokosu
10 dkg práškového cukru
Na krém:
1 maslo
1 plechovka kondenzovaného mlieka - Salko (alebo karamelové Salko)
Príprava
1. Bielky s krupicovým cukrom dotuha vyšľaháme vo vodnom kúpeli (asi 15 min.), potom ich necháme 2 hodiny odstáť - nie dlhšie!
2. Po 2 hodinách pridáme k vyšľahaným bielkom kokos a práškový cukor. Na plech vyložený papierom na pečenie pomocou šablóny tvarujeme laskonky, ktoré pečieme cca 6-9 min. pri teplote 180 °C.
3. Krém: plechovku kondenzovaného mlieka uvaríme vo vodnom kúpeli - 2 hodiny, (karamelové Salko netreba variť) necháme vychladnúť a vymiešame s maslom do hladkého krému.
4. Laskonky trochu vychladíme, zoberieme a po dve ich spojíme s krémom.