Paratha - indický chlieb

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

150 g špaldovej múky
150 g hladkej pšeničnej múky
3 PL roztopeného masla
125 g vlažnej vody
1 ČL soli

50 g roztopeného masla na potieranie


Príprava

1. Z prísad vypracujeme nelepivé cesto. Rozdelíme na 8 častí, z každého diela urobíme guľky a necháme odležať 5 minút.

2. Guľky po jednom rozvaľkáme na 2-3 mm tenké placky. Každú potrieme maslom, preložíme na polovicu, zase potrieme a opäť preložíme na polovicu. Dostaneme tak malé trojuholníky, ktoré na tenko rozvaľkáme. Nevadí, keď vytečie trochu masla, aspoň sa nám cesto nebude pri vaľkaní lepiť.

3. Panvicu zohrejeme a na suchej panvici placky chleba upečieme do zlatohneda z obidvoch strán.

Upečené chlebíky potrieme maslom, poukladáme na seba a zakryjeme čistou utierkou a do podávania ich udržiavame teplé.
Takto upečené indické chlebíky sú z vonka chrumkavé a dnuka vláčne mäkké.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zapekané rožky s mletým mäsom a syrom
Treska pečená v rúre
Slimákiy s višňovo-mascarponovou plnkou
Kura na červenom víne - Coq au vin
Kanadská omeleta
Zapekané vajcia s chrenom
Pikantné syrové guľky
Roláda s orechovou plnkou
Maliny s ríbezľovým nektárom
Taliansky závin