Medové bomby
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
Rozpočet na 12 kusov:
150 g masla
250 g cukru
400 g medu
4 vajcia
125 g mletých mandlí
štipka kardamónu
štipka nového korenia
1 ČL škorice
50 g kakaa
500 g hladkej múky
1 balík kypriaceho prášku
6 PL rumu
Na plnku a polevu:
120 g hrozienok
50 g kandizovanej citrónovej kôry
40 g kokosového tuku alebo Cery
50 g kandizovanej pomarančovej kôry
200 g marcipánovej masy
250 g ananásového alebo marhuľového džemu
300 g čokolády na varenie
Príprava
1. Maslo s cukrom a medom zohrejeme. Keď sa už cukor celkom rozpustí, zmes ochladíme. Vajcia vymiešame do peny.
2. K vaječnej pene primiešame preosiate kakao, mandle, korenie a rum, pridáme múku a kypriaci prášok, vymiešame. Po častiach zapracujeme i medovú masu.
3. Hrozienka, nasekanú kandizovanú kôru, marcipán a džem zmiešame. Formičky postavíme na vymastený plech, do polovice ich naplníme cestom, pridáme vrstvu plnky a napokon doplníme cestom.
4. Medové bomby pečieme v strede rozohriatej rúry (30-35 minút), ešte teplé ich povyberáme z formičiek. Po vychladnutí ich polejeme čokoládovou polevou: čokoládu s tukom rozpúšťame vo vodnom kúpeli pri 60 °C.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Syrové tyčinkyMäso v pikantnom páciCroissanty so syrom mascarponeJablkovo-medové rezyNetradičné kokoskyRagú z bravčového mäsaŠošovicová polievka s údeným mäsomDrožďová nátierka s vajcomŠalát s čínskou kapustouSlivkový lekvár so škoricou a rumom