Rozpočet na 4 osoby:
600 g bravčového filé
150 g údeného bôčika alebo slaniny
3 cibule
1 červená a 1 zelená čerstvá paprika
½ lyžičky mletého čierneho korenia
5 lyžíc oleja
soľ
Na omáčku:
50 g majonézy
3 lyžice kečupu
2 lyžice mlet. sladkej papriky
2 kvapky omáčky tabasco
2 lyžice koňaku
soľ
mleté čierne korenie
cukor
1. Mäso nakrájame na 2 až 3 cm veľke kocky, slaninu na centimetrové plátky. Očistenú cibuľu nakrájame na polcentimetrové plátky. Papriku rozkrojíme na štvrťky, odstránime jaderníky, umyjeme ju a nakrájame na trojcentimetrové kúsky. Mäso a zeleninu dôkladne premiešame s mletým čiernym korením a olejom.
2. Všetky prísady na omáčku dáme do misky, dobre premiešame, dochutíme soľou, čiernym korením a cukrom.
3. Mäso a zeleninu necháme krátko odkvapkať. Napicháme na ražeň a grilujeme. Ražeň často otáčame a kúsky mäsa potierame olejom. Hotové jedlo posolíme.
Príprava: 25 minút
Grilovanie: 7 minút