Lahôdková nátierka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  15 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

100 g šunky
½ smotanovej nátierky
2 PL bieleho jogurtu
1 cibuľa
5 reďkoviek
soľ


Príprava

1. Šunku pokrájame na tenké rezančeky a zmiešame ju so smotanovou nátierkou a bielym jogurtom. Primiešame nadrobno pokrájanú cibuľu a podľa chuti osolíme. Pred podávaním do nátierky pridáme na malé kúsky pokrájané reďkovky (ak sú v nátierke dlhšiu dobu, púšťajú farbu).
2. Nátierku môžeme ozdobiť zelenou petržlenovou vňaťou alebo posekanou pažítkou. Podávame so sytovým pečivom alebo tmavým celozrnným chlebom. Reďkovky môžeme nahradiť pokrájanou sladkokyslou uhorkou alebo posekanou pažítkou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Pomarančové kurča s mandľami
Orechová roláda s karamelovým krémom
Rezy Suzette
Beigli -tradičný maďarský vianočný závin podľa Limary
Fánky pečené v rúre
Švédska vianočná torta
Kôprová omáčka
Kapusta s mäsom a la Iva
Nátierka zo škvarkov
Rezy z vaječného koňaku