Jelení guláš

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

400 g jelenieho mäsa z pliecka
1 cibuľa
20 g hladkej múky
2 strúčiky cesnaku
4 paradajky
mäsový vývar
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
soľ


Príprava

1. Odležané mäso pokrájame na kocky. Na rozohriatom tuku speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme pokrájané mäso, prudko opečieme, osolíme, okoreníme a posypeme mletou červenou paprikou. Dusíme najprv vo vlastnej šťave, potom podlejeme vývarom.
2. Šťavu zahustíme múkou opraženou nasucho, pridáme rozotretý cesnak, neskôr olúpané pokrájané paradajky a všetko spolu udusíme do mäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame mäsovým vývarom. Podávame s chlebom alebo pečivom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Bublanina
Kysnutý koláč s Nutellou
Maďarský guláš s kyslou kapustou
Bleskové rezy
Šťavnaté florentínky s kandizovaným ovocím
Syrové trubičky
Vývar s pečeňovými haluškami
Tvarohový zákusok bez pečenia
Chrenová nátierka
Farizejská káva