Jahodový závin

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

50 g lístkového cesta
300 až 400 g jahôd
100 g cukru
2 vajcia
2 PL masla
4-5 PL strúhanky
vanilkový cukor


Príprava

1. Na rozpustenom masle dozlata opražíme strúhanku a necháme ju vychladnúť. Potom ju zmiešame s kryštálovým cukrom, rozšľahaným vajcom a žĺtkom.

2. Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnikový plát, ktorý potrieme strúhankovou pastou. Na celú plochu rozložíme umyté, osušené rozpolené jahody (môžu byť aj mrazené).

3. Závin zvinieme, potrieme rozšľahaným bielkom a pečieme vo vyhriatej rúre na pomastenom alebo na papierom na pečenie vyloženom plechu. Po vychladnutí závin posypeme vanilkovým cukrom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Ríbezľové želé s rozmarínom
Ríbezľový kokteil
Kysnutý koláč s nutellovou plnkou
Rebel
Rotterdamské rezy
Maslový veniec z kysnutého cesta
Teľací rezeň s višňovou omáčkou
Tortilly - základné cesto
Švédske mäsové guľky s hnedou omáčkou - Köttbullar
Slimákiy s višňovo-mascarponovou plnkou