Indický guláš

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

800 g kuracích pŕs
800 g cibule
2000 g paradajok
2 sušené chilli papričky alebo mleté chilli
olej
soľ
čierne korenie


Príprava

1. Cibuľu nakrájame na kocky, paradajky nastrúhame na hrubom strúhadle tak, že nám v ruke zostane len šupka, ktorú nepoužijeme. Z paradajok scedíme šťavu, ktorú necháme bokom na pozdejšie podlievanie. Mäso nakrájame na väčšie kocky.
2. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme šťavu z paradajok, spolu orestujeme, pridáme chilli a kuracie mäso, osolíme, premiešame a dusíme do zmäknutia. V priebehu dusenia podľa potreby podlievame šťavou z paradajok. Akonáhle je mäso mäkké, zároveň aj zelenina je vydusená v hustejšiu omáčku (asi za pol hodiny). Omáčku podľa chuti môžeme ešte dosoliť alebo okoreniť. Podávame s ryžou alebo so zemiakovou kašou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Cícerová nátierka
Celozrnné špagety s artičokami a sušenými paradajkami
Čerešňová torta z krehkého cesta
Plnka ako príloha k pečenej hydine
Čertova nátierka
Krémová brokolicová polievka
Francúzska cibuľačka s údeným mäsom
Kurča na mediteránsky spôsob
Cuketa zapečená s mäsom a paradajkami
Tvarohové rezy bez múky s bielou čokoládou