Indický guláš
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
45 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
800 g kuracích pŕs
800 g cibule
2000 g paradajok
2 sušené chilli papričky alebo mleté chilli
olej
soľ
čierne korenie
Príprava
1. Cibuľu nakrájame na kocky, paradajky nastrúhame na hrubom strúhadle tak, že nám v ruke zostane len šupka, ktorú nepoužijeme. Z paradajok scedíme šťavu, ktorú necháme bokom na pozdejšie podlievanie. Mäso nakrájame na väčšie kocky.
2. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme šťavu z paradajok, spolu orestujeme, pridáme chilli a kuracie mäso, osolíme, premiešame a dusíme do zmäknutia. V priebehu dusenia podľa potreby podlievame šťavou z paradajok. Akonáhle je mäso mäkké, zároveň aj zelenina je vydusená v hustejšiu omáčku (asi za pol hodiny). Omáčku podľa chuti môžeme ešte dosoliť alebo okoreniť. Podávame s ryžou alebo so zemiakovou kašou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Cícerová nátierkaCelozrnné špagety s artičokami a sušenými paradajkamiČerešňová torta z krehkého cestaPlnka ako príloha k pečenej hydineČertova nátierkaKrémová brokolicová polievkaFrancúzska cibuľačka s údeným mäsomKurča na mediteránsky spôsobCuketa zapečená s mäsom a paradajkamiTvarohové rezy bez múky s bielou čokoládou