Hlávkový šalát v sladkokyslom náleve

Čas prípravy Zložitosť Cena
  15 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

4 ks hlávkového šalátu
1 strúčik cesnaku
1 PL octu
soľ podľa chuti
3 PL cukor
1 liter studnej vody


Príprava

1. Hlávkový šalát dôkladne umyjeme, rozoberieme na štvrtiny, prebytočnú vodu dáme odkvapkať.

2. Strúčik cesnaku nadrobno pokrájame, z cukru, soli, octu a vody urobíme nálev, pridáme posekaný cesnak a dobre pomiešame, kým sa cukor úplne neroztopí. Podľa chuti môžme priedať ešte cukor, alebo ocot.

Podávame ako prílohu k rôznym pečeným alebo duseným mäsám.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Šťavnatý koláč s čokoládou
Francúzska cibuľačka s údeným mäsom
Paratha - indický chlieb
Šalát na letnú večeru
Kura pečené s citrusovými plodmi
Ryba po provensálsky
Kuracie prsia s medom
Kura na mede a horčici
Hruškový punč
Plnka ako príloha k pečenej hydine