Francúzske zemiaky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 kg zemiakov
6 zapekačiek
1-2 cibule
3-4 nakladané uhorky
4 vajcia
1 dl mlieka
soľ
mleté čierne korenie
olej


Príprava

1. V šupke uvarené zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska.

2. Pekáč vymažeme olejem, na dno rozložíme polovicu pokrájaných zemiakov, osolíme, zapekačky alebo klobásu nakrájame na kocky a rozložíme na zemiaky. Cibuľu a uhorky pokrájame nadrobno a nasypeme na zapekačky. Prikryjeme druhou polovicou zemiakov, osolíme.

3. Vajcia rozšľaháme s mliekom, osolíme, okoreníme a rovnomerne rozlejeme na zemiaky. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a zapekáme asi 30 minút.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Plnka ako príloha k pečenej hydine
Ananásovo-kokosovo-marcipánové muffiny
Kura na červenom víne - Coq au vin
Zamatová roláda
Ražniči so zemiakovými plackami
Cuketové mištičky so šunkou
Treska pečená v rúre
Plnka k pečenej hydine
​Ćernohorský rezeň v zemiakovom cestíčku
Empanada s tuniakovou plnkou